KUNSTELJ 1873
Gostilna in penzion

Gorenjska cesta 9
4240 Radovljica
Slovenija
T: 00386 (0)4 53 15 178
E: info@kunstelj.si
BLOG
09
Apr
2015 ob 
22.00

Vse je zakuhal Rudolf!


Pravljične zgodbe imajo običajno poseben začetek. A življenje ni potica in ni pravljica ... Po ovinkih, vzponih in padcih, te pripelje prav tja, kamor je pot namenjena. Zato so življenjske zgodbe dosti bolj sočne in začinjene kot pravljične, mar ne? :) Pri nas je vse zakuhal Rudolf!

 
 
Rudolf Kunstelj (1865 - 1912)
Vir: arhiv družine Sartori-Čebulj (foto Alojz Vengar)
 
 
Gostilno je leta 1873 odprl njegov oče Franc, ampak Rudolf Kunstelj je želel še več. Imel je vizijo. Verjel je, da lahko domača gostilnica postane srce in duša družabnega življenja in zato je zavihal rokave ter se pogumno lotil dela. Zgradil je velik salon z odrom za veselice, klet, ledenico in verando z razgledom na Julijske Alpe. In prenova je gostilno Kunstelj za vedno vrisala na zemljevid najbolj priljubljenih domačih gostiln.

 
The Rudolf Kunstelj restaurant in 1906
Source: 110 let Turističnega društva Radovljica
 
 
Na Kunstljevem odru so se dogajale gledališke predstave, koncerti in prireditve, v gostilni pa so se družili ljudje iz vseh vetrov.  

 
 Gorenjec, 22. 06. 1906
 
 
 
Igra »Deseti brat« - dvorana gostilne Kunstelj, 1906
Vir: dLib (zapuščina Jakoba Špicarja)
Op: Igro je režiral Jakob Špicar


Tudi danes se tradicija druženja nadaljuje in ljudje vedo, da se z družbo dobimo pri Kunstlju. Sedaj, ko je december in čas zabav, je še toliko lepše videti zadovoljne obraze pisanih druščin, ki se sproščeno zabavajo in uživajo Menije za prijatelje.

 
 

Družinska tradicija živi naprej pod Kunstljevo streho, kjer vam nudimo tisto, kar imate najraje; domače vzdušje in domačo hrano :)
 
Dobrodošli v pri Kunstlju!
 

Nazaj na blog