KUNSTELJ 1873
Gostilna in penzion

Gorenjska cesta 9
4240 Radovljica
Slovenija
T: 00386 (0)4 53 15 178
E: info@kunstelj.si
BLOG
11
Mar
2017 ob 
12.14

Z vrta na krožnik


Ko je leta 1926 gostilno Kunstelj prevzela Jerica Štiherle, si je zadala, da bo gostilna vedno ponujala sveže, sezonske jedi, narejene iz lokalnih surovin. Zato je na kmetiji ob gostilni pridelala večino pridelkov, ki so bili potrebni za pripravo hrane v gostilni. Vsako leto, ko se je krompir pospravil v gostilniško klet, je stara mama Jerica zadovoljno rekla: »Krompir je v kleti. Zdaj ne bomo lačni!« Kmetovanje se je pri Kunstlju opustilo leta 1968, a ohranil se je del zemlje, kjer še danes uspevata zelenjavni in zeliščni vrt.
 


Kunstljev vrt
 
Tradicija kuhanja domačih jedi iz lokalnih surovin se pri Kunstlju nadaljuje še danes. V sodelovanju s trgovino 18sedem3 se v Kunstljevi kuhinji še vedno pripravljajo sveže povrtnine iz lokalnih kmetij. Trgovina 18sedem3 ponuja sveže sadje in zelenjavo iz okoliških kmetij ter pestro paleto najrazličnejših dobrot lokalnih sirarjev, mesarjev, poleg tega pa skrbi za dostavo svežih pridelkov iz okoliških kmetij tako Kunstlju kot tudi drugim gostinskim obratom in lokalnim ustanovam.Trgovina 18sedem3
 
Zato imajo tudi jedi, ki smo jih pripravili za Teden restavracij (10.3.2017 – 19.3.2017), tako dober in domač okus. Lokalna trgovina 18sedem3 nam je priskrbela domače mlečne izdelke, zelenjavo, med, jabolka in orehe, mi pa smo za vas pripravili 2 odlična menija:
 

Mesni meni
 
Koruzni kolaček, hrenov namaz

Goveja juha s tribarvnimi rezanci
 
Divji prašiček, ješprenj, spomladanska zelenjava
 
Tortica Radolca
(medenjak, orehi, jabolka)
 
Cena: 17 eur

 

Vegetarijanski meni – skledomanija
 
Koruzni kolaček, hrenov namaz
 
Spomladanska kremna juha s knedeljcem
 
Ajdova skleda
(ajdova kaša, kuhana in pečena lokalna zelenjava, konoplja)
 
Kunstljeva kremšnita v kozarcu

Cena: 17 eur
 
 
       

Privoščite si nekaj svežega, zdravega in okusnega. Rezervirajte svojo mizo pri Kunstlju še danes
T: 040 212 686
E: info@kunstelj.si
 

 

Nazaj na blog