KUNSTELJ 1873
Gostilna in penzion

Gorenjska cesta 9
4240 Radovljica
Slovenija
T: 00386 (0)4 53 15 178
E: info@kunstelj.si
BLOG
27
Dec
2016 ob 
14.00

Bele strmine in pismo, ki ti spremeni življenje

Pri Kunstlju smo se vedno veselili zime. Takoj, ko je sneg pobelil hribe, smo iz omare privlekli smučarsko opremo in se podali na smukoAta Tone je bil strasten smučar, navdušen nad domačimi in avstrijskimi smučišči

Ljubezen do smučanja je ata Tone prenesel tudi na sina Tonija, ki pa je imel to srečo, da je v mladosti svojo smučarsko strast izživel na najlepših avstrijskih smučiščih
Vse se je začelo, ko sta nekoč h Kunstlju prišla dva Švicarja ... Ata Tone (na sredini) na smučanju s prijatelji
 

Bila sta stalna gosta, ki sta redno zahajala v gostilno in navezala pristen prijateljski odnos z družino. Zato ju tudi ni motilo, da se jima hrana postreže kar v pisarni, saj je bila ob njunem prihodu gostilna do zadnjega kotička zasedena.
 
Tam sta na zidu videla viseti razglednico zasneženega avstrijskega mesta Wengen. Tonija sta vprašala, če hodi tja smučat. On jima je odgovoril, da je delal v Wengnu, vendar si je drago smučarsko vozovnico lahko kupil samo dvakrat. Švicarja sta se le nasmehnila.

 


Zasneženi Stuben

Čez nekaj tednov je Toni dobil pismo, ki mu je spremenilo življenje. V njem je bila ponudba za delo v luksuznem hotelu v Stubnu ter sezonska smučarska karta.

Ponudbo, ki sta mu jo pripravila Švicarja, je Toni z navdušenjem sprejel. Odšel je v Stuben, kjer se je čez dan uril v hotelski kuhinji, med popoldanskim odmorom pa užival na belih strminah.  


               

Toni je čez dan delal v hotelski kuhinji, med popoldanskim odmorom pa užival na belih strminah
 

Tako smučanje kot tudi praznični dnevi so namenjeni sprostitvi in druženju. Za zabavo je pred vhodom v gostilno Kunstelj postavljena smučarska fotografija, ki obiskovalce vabi, da se pred njo slikajo. Tako lahko tudi sodelujejo v nagradni igri in zmagajo večerjo za dve osebi.  

 

Svojo sliko objavite na Facebooku ali Instagramu s pripisom #gajstn
 

Prazniki so priložnost, da se posvetimo družini in prijateljem. Najlepše je, ko se na kupu zberejo ljudje, ki se imajo radi. Za nas pa je najbolj dragoceno to, da lahko take trenutke pospremimo s pristnim gostoljubjem, domačo hrano in sproščenim vzdušjem. Hvala, ker svoje praznične trenutke preživljate pri nas. 

 V imenu celotne ekipe gostilne Kunstelj vam želimo vesel in sproščene praznike ter srečno, uspešno in družabno novo leto 2017.


Družini Buden in Štiherle 


Nazaj na blog